Duitse Herder » Zwarte Duitse Herder

Zwarte Duitse Herder

Een Duitse Herder met een zwarte vacht, ontstaan aan het begin van de 19e eeuw. Andere kleuren genen zijn vaak dominanter dan het zwarte gen. Het is daarom vrij bijzonder dat de Zwarte Duitse Herder ontstaan is. Het zwarte gen moet door beide ouders worden doorgegeven aan de pup. Alleen dan krijgt de pup daadwerkelijk een zwarte vacht.

Kenmerken Zwarte Duitse Herder


Het enige wat de Zwarte Duitse Herder echt kenmerkt is de zwarte vacht. Het is geen ander ras dan de Duitse Herder, hoewel dit misschien wel zo lijkt. De gezondheid van de Zwarte Duitse Herder is in principe hetzelfde als die van de Duitse Herders met andere kleuren, zoals de Wolfsgrauwe Duitse Herder.

Zwarte Duitse Herder puppy’s

Zoals hierboven al beschreven staat moeten beide ouders het zwarte gen doorgeven aan de pup wil de pup een zwarte vacht krijgen. Dit zorgt ervoor dat de pup zelf ook altijd een zwart gen door zal geven aan zijn of haar puppy’s. Er zijn gespecialiseerde fokkers die het ras Zwarte Duitse Herder fokken.

De puppy’s worden met dezelfde kleur geboren. De kleur verandert dan in de eerste weken van zijn leven. Voor de Zwarte Duitse Herder geldt dit niet.

Karakter

De belangrijkste eigenschappen van een Duitse Herder zijn trouw, aanhankelijkheid, waakzaamheid, gehoorzaamheid, sociaal, moeditg en temperamentvol. De Zwarte Duitse Herder valt onder het ras Duitse Herder en heeft eigenlijk hetzelfde karakter als een Duitse Herder. Er zijn wel karaktereigenschappen die sterker aanwezig zijn bij een Zwarte Duitse Herder. De fokkers van Zwarte Duitse Herders selecteren de ouders op bepaalde karaktertrekken, waardoor deze eigenschappen automatisch sterker naar voren komen bij de puppy’s. Welke karaktertrekken dit zijn, verschilt per fokker.

Als de hond goed getraind en opgevoed is, heeft de Zwarte Duitse Herder een prettig karakter. Het is wel erg belangrijk om vroeg te beginnen met opvoeden, en hier niet meer mee te stoppen. Een pup heeft natuurlijk veel tijd nodig om alles aan te leren. Op een gegeven moment heeft de hond een soort basis, maar die basis moet wel bijgehouden worden. De Zwarte Duitse Herder heeft het nodig om veel te blijven trainen.

Een Duitse Herder uitlaten moet je een aantal keer per dag doen. Een volwassen hond moet minimaal eens per dag een flink stuk kunnen rennen. Maar je vraagt je misschien af: hoe lang mag een Duitse Herder pup wandelen? Het antwoord is 2 á 3 keer per dag. Je kunt beter wat vaker kleine stukjes wandelen dan in één keer een groot stuk.