Duitse Herder » Wolfsgrauwe Duitse Herder

Wolfsgrauwe Duitse Herder

De unieke kleur kenmerkt de Wolfsgrauwe Duitse Herder. Het zijn mooie dieren om naar te kijken, zowel de zilveren als de zwarte Wolfsgrauwe Duitse Herder. De individuele haren zijn ook niet dezelfde kleur, deze variëren tussen donker, licht en puur zwart. Hierdoor hebben ze een verscheidenheid aan kleuren in hun vacht.

Wolfsgrauwe Duitse Herder

Kenmerken Wolfsgrauwe Duitse Herder

De hond heeft hetzelfde temperament, karakter en dezelfde eigenschappen als andere Duitse Herders. Het is een variant op de traditionele Duitse Herder en geen mix van verschillende hondenrassen. Het is wel zo dat deze soort minder vaak voor komt, waardoor ze duurder zijn.

Een nestje bestaat meestal uit 5 tot 9 puppy’s. Je betaalt tussen de 800 en 1200 euro voor een puppy, het is immers een Duitse Herder met stamboom. Voor een Wolfsgrauwe Duitse Herder is dit waarschijnlijk tussen de 800 en 1500 euro. Lees hier meer tips over het kopen van een Duitse Herder.

Het dier heeft een dubbele vacht. De haren zijn halflang tot lang, zowel taai als golvend. Een grappig feitje over de vacht: hij bevat veel pigmentcellen. Hierdoor veranderen de cellen van het pigment als de hond of de vacht groeit. De vacht verandert dus van kleur. Ook wordt de vacht vaak donkerder naarmate de honden ouder worden. Dit gebeurt het meest op de rug van het beest. De reutjes worden gemiddeld 60 centimeter hoog en de vrouwtjes blijven wat kleiner. Het gewicht ligt vaak tussen de 22 en 32 kilo.

Wolfsgrauw

Agouti is een kleurgen. Dit gen is wijdverspreid bij zoogdieren, hierbij kun je denken aan konijnen, knaagdieren en bepaalde soorten herten. Daarnaast is dit kleurgen vooral bekend als het kleurenpatroon van wolven. Hier komt de naam ’Wolfsgrauw’ vandaan. Het is een patroon dat voornamelijk bedoeld is als camouflage.

Temperament Wolfsgrauwe Duitse Herder

Het temperamentvolle karakter wordt niet beïnvloed door de kleur van de vacht. Ook bij de Wolfsgrauwe Duitse Herder staat loyaliteit hoog in het vaandel. Ze zijn gehecht aan hun gezien. Ze willen hun baasje en zijn gezin beschermen en werken graag voor hun baas. Hierdoor zijn het perfecte waakhonden. Onthoud wel dat het functioneren als waakhond niet de reden is waarom deze honden gefokt zijn. Ze worden er niet gelukkig van om buiten aan een ketting te liggen.

Net als de Duitse Herder is de Wolfsgrauwe Herder ook graag actief bezig. Ze worden graag mentaal en fysiek uitgedaagd. Ze houden er niet van om alleen te zijn en zijn erg slim. Als ze lang alleen zijn, vervelen ze zich. Dit veroorzaakt destructief gedrag. Zorg er dus voor dat de honden korte pozen alleen zijn en genoeg fysieke en mentale uitdaging krijgen.

Hier vind je een overzicht van alle soorten Duitse Herders.