Duitse Herder » Wolfsgrauwe Duitse Herder

Wolfsgrauwe Duitse Herder

De unieke kleur kenmerkt de Wolfsgrauwe Duitse Herder. Het zijn mooie dieren om naar te kijken, zowel de zilveren als de zwarte Wolfsgrauwe Duitse Herder. De individuele haren zijn ook niet dezelfde kleur, deze variëren tussen donker, licht en puur zwart. Hierdoor hebben ze een verscheidenheid aan kleuren in hun vacht.

Wolfsgrauwe Duitse Herder

Waar komt de wolfsgrauwe Duitse Herder vandaan?

De oorsprong van de wolfsgrauwe Duitse Herder ligt in Duitsland, waar het ras ontstond in de 19e eeuw. Het werd gebruikt als herdershond voor schapen, maar ook als politiehond en waakhond. Het ras kreeg later internationale bekendheid door zijn gebruik als militaire en politiehond, en tegenwoordig worden wolfsgrauwe Duitse herders ook als gezelschaps- en geleidehonden gebruikt. Sinds het begin van het ras wordt de Duitse Herder al gefokt in deze kleur.

Is het een erkende soort volgens de rasstandaard?

Ja, de wolfsgrauwe Duitse Herder is erkend door vele hondenclubs en verenigingen, zoals de FCI, AKC en UKC. Het ras valt onder de rasstandaard voor Duitse herders, en wordt gekenmerkt door een wolfsachtig uiterlijk, met een grauwe vacht en scherpe trekken.

Kenmerken Wolfsgrauwe Duitse Herder

De hond heeft hetzelfde temperament, karakter en dezelfde eigenschappen als andere Duitse Herders. Het is een variant op de traditionele Duitse Herder en geen mix van verschillende hondenrassen. Het is wel zo dat deze soort minder vaak voor komt, waardoor ze duurder zijn.

Oud duitse herder wolfsgrauw

De oud-Duitse Herder komt ook voor in de wolfsgrauwe kleur, al zijn ze wel zeldzamer. De oudduitse herder is hetzelfde als een langstokhaar Duitse Herder, en zijn ontstaan omdat langharige Duitse Herders lange tijd niet geaccepteerd werden door de rasvereniging in Duitsland.

Wolfsgrauwe Duitse Herder fokker

Als je op zoek bent naar een wolfsgrauwe Duitse Herder, is het belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden. Kijk altijd naar het verleden van de fokker en controleer of zij aan de rasstandaard voldoen en of de ouders gezond zijn. Een goede fokker zal ook zorgen voor socialisatie en opvoeding van de puppy’s, zodat je zeker weet dat je een gezonde, sociale en evenwichtige hond krijgt.

De beste plek om een betrouwbare wolfsgrauwe Duitse Herder fokker te vinden is via Google en rasverenigingen.

Een nestje bestaat meestal uit 5 tot 9 puppy’s. Je betaalt tussen de 1000 en 2000 euro voor een puppy, maar de exacte prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Lees hier meer tips over het kopen van een Duitse Herder.

Het dier heeft een dubbele vacht. De haren zijn halflang tot lang, zowel taai als golvend. Een grappig feitje over de vacht: hij bevat veel pigmentcellen. Hierdoor veranderen de cellen van het pigment als de hond of de vacht groeit. De vacht verandert dus van kleur. Ook wordt de vacht vaak donkerder naarmate de honden ouder worden. Dit gebeurt het meest op de rug van het beest. De reutjes worden gemiddeld 60 centimeter hoog en de vrouwtjes blijven wat kleiner. Het gewicht ligt vaak tussen de 22 en 32 kilo.

Wolfsgrauw

Agouti is een kleurgen. Dit gen is wijdverspreid bij zoogdieren, hierbij kun je denken aan konijnen, knaagdieren en bepaalde soorten herten. Daarnaast is dit kleurgen vooral bekend als het kleurenpatroon van wolven. Hier komt de naam ’Wolfsgrauw’ vandaan. Het is een patroon dat voornamelijk bedoeld is als camouflage.

Temperament Wolfsgrauwe Duitse Herder

Het temperamentvolle karakter wordt niet beïnvloed door de kleur van de vacht. Ook bij de Wolfsgrauwe Duitse Herder staat loyaliteit hoog in het vaandel. Ze zijn gehecht aan hun gezin. Ze willen hun baasje en zijn gezin beschermen en werken graag voor hun baas. Hierdoor zijn het perfecte waakhonden. Onthoud wel dat het functioneren als waakhond niet de reden is waarom deze honden gefokt zijn. Ze worden er niet gelukkig van om buiten aan een ketting te liggen.

Net als de Duitse Herder is de Wolfsgrauwe Herder ook graag actief bezig. Ze worden graag mentaal en fysiek uitgedaagd. Ze houden er niet van om alleen te zijn en zijn erg slim. Als ze lang alleen zijn, vervelen ze zich. Dit veroorzaakt destructief gedrag. Zorg er dus voor dat de honden korte pozen alleen zijn en genoeg fysieke en mentale uitdaging krijgen.

Hier vind je een overzicht van alle soorten Duitse Herders.

Lees verder: