Duitse Herder » Duitse herder puppy kopen » Duitse Herder fokker

Duitse Herder fokker

Jullie zijn eruit: het wordt een Duitse Herder pup! En nu? Waar ga je deze pup aanschaffen en waar moet je precies op letten bij een Duitse herder fokker? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Als eerste is het belangrijk om te weten welk soort Duitse Herder je graag wil. Er zijn drie soorten: de Duitse Herder, de Oud Duitse Herder en Duitse Herder met een rechte rug. En wil je een kortharige of langharige Duitse Herder? Afhankelijk van jouw keuze ga je naar een oud Duitse Herder fokker of een Duitse Herder fokker rechte rug. De meeste fokkers van Duitse Herders doen dit vanuit een passie die zij hebben voor dit ras. Meest van de tijd betreft het ‘normale’ gezinnen. Het is daarom erg belangrijk dat je weet waar je op moet letten en een ‘foute’ Duitse Herder fokker kan herkennen. Zo voorkom je een hoop problemen met jouw Duitse Herder puppy.

Verdiep je ook eens in de opvoeding van de Duitse Herder voordat je overgaat tot aanschaf.

Betrouwbare Duitse Herder fokker vinden

Van plan een Duitse Herder te kopen?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Duitse Herder. Daarnaast behandeld Guus Jansen, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Duitse Herder van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou. Lees het eBook en zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een Duitse Herder!

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Duitse herder fokker websites

Bij een professionele fokker verwacht je ook een professionele website. Dit kan echter vaak tegenvallen. Zoals hierboven al beschreven staat fokken mensen vaak hobbymatig. Het zijn mensen die van honden houden, geen professionele webdesigners. Er zijn fokkers die alleen een pagina op Facebook hebben en geen website. Het wel of niet hebben van een (professionele) website zegt in dit geval weinig over de kwaliteiten van een bepaalde fokker. 

Gezondheid puppy’s

Als je op bezoek gaat bij een fokker, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Zien de pups er gezond uit? Vertonen ze normaal gedrag? Daarnaast is het verstandig om te vragen of er gecontroleerd wordt op veelvoorkomende erfelijke aandoeningen die passen bij de Duitse Herder (zoals bijvoorbeeld heup- en elleboogdysplasie). Hier lees je meer over Duitse Herder heupdysplasie.

Kijk ook naar de leefruimte van de honden. Zijn ze voorzien in alle basisbehoeften en wordt er genoeg tijd geïnvesteerd om te Herders te socialiseren? Het is vaak een goed teken als de fokker de leefruimtes laat zien en je vertelt wat er precies met de honden gedaan wordt en waarom. Een foute fokker zal minder transparant zijn over zijn werkwijze. 

Vraag ook altijd naar de leeftijd van de moeder. Een hond moet minimaal 16 maanden oud zijn (en maximaal 9 jaar) op het moment van dekken. Daarnaast mag een moederhond maximaal 5 nestjes baren. Tussen de bevalling en een eventuele nieuwe dekking moet minimaal 12 maanden zitten.

Erkende Duitse Herder fokkers en stamboom

Kies voor een erkende fokker. Je wil een gezonde hond die er goed uitziet. Het is daarom erg belangrijk om te weten of de Duitse Herders een stamboom hebben en of er gefokt is volgens de officiële rasstandaard van Duitse Herders. Een Herder is middelgroot en heeft een efficiënte bouw. Oorspronkelijk werden Duitse Herders gebruikt voor het hoeden van schapen dus ze hebben een atletisch lichaam. In de officiële rasstandaard zijn alle lichamelijke en geestelijke vereisten met betrekking tot de Duitse Herder vastgelegd. Het is belangrijk dat er officiële documenten overlegd kunnen worden waaruit blijkt dat de fokker zich aan deze officiële rasstandaard houdt.

Controleer tot slot kun je nog controleren hoe lang de kennel al bestaat en of deze ingeschreven is bij een organisatie, zoals bijvoorbeeld de Vereniging Duitse Herdershonden. Zo weet je of het een erkende Duitse Herder fokker is en verklein je de kans op een miskoop.

De website van de rasvereniging is een goed startpunt.

Conclusie

Als je op zoek gaat naar een goede Duitse Herder fokker, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Een goede website zegt niet altijd iets over de kwaliteit van een fokker. Kijk goed naar de leefruimte en de gezondheid van de puppy’s en let op het gedrag van de fokker. Vraag naar de officiële rasstandaard en de stamboom van de puppy’s en ouders. Stel kritische vragen. Een goede fokker zal transparant antwoorden op dit soort vragen, een foute fokker zal vooral proberen de antwoorden te ontwijken en je zo snel mogelijk een pup in handen duwen. Vertrouw hierin ook vooral op je gevoel. Als een fokker een mooi verhaal heeft maar het voelt voor jou niet goed, zoek dan verder.

Lees verder