Duitse Herder » Duitse herder puppy kopen » Duitse Herder reu of teef?

Duitse Herder reu of teef?

Je bent er over uit en wil graag een Duitse Herder aanschaffen. Voor welk geslacht ga je dan? Moet je nu kiezen voor een Duitse Herder reu of teef? Het kan een lastige keuze zijn als je niet precies weet wat de verschillen zijn. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen tussen een Duitse Herder reu of teef op een rij.

Duitse herder reu of teef

Verschillen reu en teef

Dit zijn de grootste verschillen tussen een reu en een teefje:


Van plan een Duitse Herder te kopen?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Duitse Herder. Daarnaast behandeld Guus Jansen, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Duitse Herder van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou. Lees het eBook en zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een Duitse Herder!

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Temperament

Over het algemeen kan je qua temperament beter voor een teef kiezen als gezinshond. Doorgaans stellen zij zich vriendelijker en zachtaardiger op dan de reu. Daardoor kunnen ze ook makkelijker op te voeden zijn. Reutjes zijn meer territoriaal. Ze bakenen hun territorium af door te plassen en hebben een sterke, trotse persoonlijkheid. De teefjes tolereren vaak meer van andere mensen, maar zijn ook meer beschermend wanneer ze puppy’s hebben.

Persoonlijkheid

De Duitse Herder is een levendige en speelse gezinshond. Ze blijven nauw bij hun familie, maar op zo’n manier dat het bezitterig kan worden als het gedrag niet genoeg gecorrigeerd wordt. Dit kan voorkomen worden door alle gezinsleden te laten trainen met de hond.

De reu wordt over het algemeen als meer beschermend en agressiever beschouwd. Beide geslachten blaffen om familie en andere honden te waarschuwen. Als waakhond is dit erg fijn, maar als gezinshond kan dit als storend ervaren worden.

Uiterlijk

Over het algemeen is het teefje kleiner dan de reu. Ook hebben ze minder grote spieren, bij een vrouwelijke Duitse Herder zien de spieren er wat slanker uit. Zowel de reu als het teefje hebben een atletische vorm en moeten op gewicht blijven. Overgewicht is voor dit soort honden gevaarlijk omdat ze meer kans hebben op heup- en elleboogdysplasie.

Duitse Herder reu of teef

Als we kijken naar alle verschillen tussen een reu en een teef, dan kun je als gezin met jonge kinderen misschien beter een teefje kiezen. De Duitse Herder teef is net wat zachtaardiger ingesteld dan de reu. Als werkhonden zijn reutjes perfect. Ze zijn atletisch, gespierd en trouw aan hun baas. Het zijn echte werkhonden en ze worden graag mentaal en fysiek uitgedaagd. Beide geslachten hebben veel beweging nodig.