Duitse Herder » Kun je een Duitse Herder buiten houden?

Kun je een Duitse Herder buiten houden?

Een Duitse Herder kan in principe dag en nacht buiten zijn. Laat de hond echter niet buiten bij extreme weersomstandigheden (strenge vorst, storm, onweer, extreme hitte). In dat geval kun je hem in huis nemen of in een berging houden waar hij minder of geen last zal hebben van de weersomstandigheden.

Als je van plan bent om je hond veel buiten te laten, dan is het verstandig om hem daar als puppy al aan te laten wennen. Zorg ervoor dat de Duitse Herder een goed onderkomen heeft, zoals een wind- en waterdicht hondenhok wat in de schaduw staat. Laat de hond ook niet rechtstreeks op de grond liggen maar zorg voor een vlonder of iets dergelijks waar de hond op kan liggen. Een Duitse Herder heeft echt de ruimte van minimaal een ren nodig, als je hem niet los op het erf laat. 

Duitse Herder in de winter buiten: tips

Ook in de winter kan een Duitse Herder prima buiten zijn, mits er geen sprake is van extreme weersomstandigheden. Als de hond op een droge en tochtvrije plek kan slapen, dan kan een Duitse Herder prima het hele jaar door buiten slapen. Let er wel op dat je hond, net als wanneer je hem binnen houdt, altijd water kan drinken. Pas de voeding van een hond die in de winter buiten blijft wel aan. Als het buiten koud is verbruikt de Duitse Herder namelijk meer energie. 

De kussentjes van de hond moeten regelmatig gecontroleerd worden op kloofjes. Wrijf een soort speciale vaseline (bij de dierenspeciaalzaak verkrijgbaar) op de kussentjes. Als het glad is of er sneeuw ligt moet de hond geen drukke of wilde bewegingen maken. De poten kunnen dan sneller breken. 

Als je een Duitse Herder hebt die veel blaft, dan is het lastig om hem buiten te laten in verband met geluidsoverlast. Echter zal een hond die van jongs af aan gewend is om buiten te slapen alleen gaan blaffen bij onraad. Dit is juist een handige bewaking van jouw terrein. 

Duitse Herder wintervacht

Honden hebben, net als veel andere diersoorten, een wintervacht. Een hond die regelmatig buiten is ontwikkelt een dikkere vacht als het kouder weer wordt. De natuur regelt dit zelf. In een goed geïsoleerd hondenhok heeft een Duitse Herder met wintervacht het niet koud. Duitse Herders hebben een dikke dubbele vacht waardoor ze prima kunnen leven in kouder gebied.