Duitse Herder » Gewicht Duitse Herder

Gewicht Duitse Herder

Net als andere hondenrassen hebben ook de Duitse Herders specifieke behoeften op het gebied van voeding. Een Duitse Herder pup moet ook een andere soort en een andere hoeveelheid voedsel krijgen dan een volwassen hond. Het spreekt voor zich dat de honden een voedzaam en gezond dieet nodig hebben. Voedsel specifiek voor een ras is over het algemeen niet nodig, maar bij een bepaald formaat hond hoort vaak wel specifieke voeding. Duitse Herders zijn grote honden die hard werken, en hebben daarom iets anders nodig dan bijvoorbeeld een Jack Russell.

Gewicht Duitse Herder

Voeding puppy

Bij de geboorte weegt een Duitse Herder pup gemiddeld 0,4 kg. De hond heeft dan een schofthoogte tussen de 12 en 18 centimeter in. Tussen de 7 en 8 kg is het Duitse Herder pup 8 weken gewicht. Op dit moment mogen de honden vaak het nest verlaten. Ze eten dan voornamelijk puppyvoer. Dit bevat veel eiwit en is zo samengesteld dat het makkelijk te verteren is. Het gewicht Duitse Herder pup 3 maanden is rond de 10 tot 13 kg. De hond is dan ongeveer 22 tot 27 centimeter hoog. Het gewicht Duitse Herder pup 4 maanden is dan 15 – 18 kg.

Duitse Herder puppy’s komen gemiddeld een kilo per week aan. Dit betekent dat het gewicht Duitse Herder pup 6 maanden al rond de 25 kg is! De honden groeien echt razendsnel.

Gewicht Duitse Herder teef & reu

Tussen reutjes en teefjes zit ook nog verschil. Een Duitse Herder teefje wordt gemiddeld 32 kg, terwijl een volwassen reu wel 40 kg kan wegen. Het is belangrijk dat de honden niet zwaarder worden dan dit gewicht, omdat de belasting van de botten en gewrichten dan te groot wordt. Dit kan overbelasting van spieren veroorzaken, dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Gezond gewicht behouden

Als de Duitse Herder een gezond gewicht heeft, is het belangrijk om dit gewicht te behouden. De hond heeft veel beweging nodig, zorg er dan ook voor dat de Duitse Herder genoeg kan wandelen en rennen. Ook door samen met jouw hond te trainen zorg je ervoor dat hij goed in beweging blijft. Tijdens het trainen worden de honden vaak beloond met koekjes. Als je veel traint is het verstandig om wel in de gaten te houden dat ze niet teveel traktaties verorberen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan trainen met een deel van de lunch van de hond, zodat ze niet nog ‘extra’ voedsel krijgen tijdens het trainen.