Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Zo herken je veel voorkomende kwaaltjes bij Duitse Herders

Zo herken je veel voorkomende kwaaltjes bij Duitse Herders

Als hondeneigenaar heb je het beste voor met je trouwe viervoeter. Een goede verzorging van je hond is belangrijk om het beestje gezond en fit te houden. Zo is goede voeding en tijdig herkenning en aanpakken van hondenkwaaltjes belangrijk voor het gezond houden van je trouwe viervoeter. Ervaren hondeneigenaren herkennen vaak de meeste hondenkwaaltjes wel, maar voor eigenaren die voor het eerst een hond bezitten, zullen de meeste hondenkwaaltjes nog onbekend zijn. Daarom lees je hier hoe je veel voorkomende hondenkwaaltjes herkent, behandeld en voorkomt.

Vlooien bij Duitse Herders

Iedere eigenaar van een Duitse Herder kent ze wel, vlooien. Hele kleine beestjes die een groot effect kunnen hebben op de gezondheid van je hond. Vlooien nestelen zich graag in de vacht van een Duitse Herder om hier eitjes in te leggen. Vlooien zorgen voor extreme jeuk met als gevolg dat een Dutise Herder flink begint te krabben en te bijten op de plek waar het jeukt. Hierdoor kunnen er grote rode ontstoken plekken ontstaan onder de vacht van een hond. Doordat een Duitse Herder maar moeilijk van de jeukende plek af kan blijven, wordt dit zonder behandeling alleen maar erger. Een Seresto vlooienband beschermt je trouwe viervoeter tegen deze vervelende parasieten.

Teken bij Duitse Herders

Als eigenaar van een Duitse Herder moet je er dagelijks meermaals erop uit om je trouwe viervoeter uit te laten. Behalve voor een sanitaire stop is het ook belangrijk dat een hond voldoende beweging krijgt om hem gezond en fit te houden. Eigenaren van Duitse Herders trekken daarom regelmatig de natuur in voor een mooie wandeling. Helaas zijn daar ook teken te vinden. Net als vlooien zijn teken uitwendige parasieten die je het liefst voorkomt. Niet tijdig behandelen van een tekenbeet kan zorgen voor vervelende infecties en uiteindelijk de ziekte van Lyme. Net als vlooien kan je jouw Duitse Herder beschermen tegen teken doormiddel van een vlooienband, maar je hebt ook spot-on oplossingen voor teken en vlooien. Dit is een pipet gevuld met een substantie die de hond beschermt tegen deze parasieten. Door met een pipet druppels in de nekvacht aan te brengen, zorg je ervoor dat de hond voor een langere periode beschermd is. 

Wormen bij Duitse Herders

Een veel voorkomende kwaal bij Duitse Herders die je van de buitenkant niet kunt zien, zijn wormen. Er zijn tal van verschillende wormen die zich in een Duitse Herder kunnen nestelen en zo zorgen voor ziekte bij de hond. Nagenoeg elke hondenras heeft wel eens last van wormen. Zo ook Duitse Herders. Zo raken pups al vaak voor de geboorte besmet met worden door de overdracht van de placenta. Ook het eten van besmet rauw vlees kan zorgen voor wormen. Wormen hebben verschillende symptomen. Zo zijn een ongezonde vacht, diarree en bloedarmoede enkele kenmerken waar Duitse Herders mee te maken kunnen krijgen wanneer ze last hebben van wormen. Ook zijn er een aantal wormsoorten die niet direct symptomen veroorzaken. Zonder juiste behandeling kan een Duitse Herder langere tijd last hebben van wormen. Het is daarom belangrijk je Duitse Herder regelmatig te ontwormen. Hiervoor zijn er ontwormingsmiddelen zoals Milbemax verkrijgbaar. Milbemax is een ontwormingstablet voor honden en katten.