Duitse Herder » Duitse herder puppy kopen

Duitse herder puppy kopen

Voordat je een Duitse Herder pup gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je goed over moet nadenken en op moet letten. Lees deze tips goed door voordat je jouw nieuwe beste vriend koopt, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een gezonde en Duitse herder puppy! Tot slot bereid je jezelf voor op de aankomst van de pup door de juiste spullen in huis te halen.

Duitse Herder puppy kopen

Stappenplan Duitse Herder puppy kopen

Loop onderstaande stappen door en je weet zeker dat je een weloverwogen keuzen maakt voor het soort Duitse Herder, en waar je deze koopt.

  1. Verdiep je in het ras: past een Duitse Herder bij mijn thuissituatie en levensstijl?
  2. Beslis of je een mannetje of vrouwtje wilt
  3. Kies een vachtlengte en kleur
  4. Bepaal waar je de Duitse Herder koopt

Van plan een Duitse Herder te kopen?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je de 5 meest gemaakt fouten te voorkomen die mensen maken bij het kopen van een Duitse Herder. Daarnaast behandeld Guus Jansen, de schrijver, de verschrikkelijke waarheid achter de aankoop van een Duitse Herder van bepaalde fokkers. Fokkers verbergen deze waarheden liever voor jou. Lees het eBook en zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een Duitse Herder!

Bovendien: 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Stel jezelf deze vragen voordat je een Duitse Herder pup gaat kopen

Allereerst is het belangrijk je in te lezen over het ras en de eigenschappen. Past een Duitse Herder in jouw gezinssituatie en leven?

De Duitse herdershond is een intelligent, actief en energiek hondenras. De opvoeding vergt veel aandacht, daarom kiezen beginnende hondenbezitters vaak voor een ander ras. Duitse Herders zijn ideaal voor een actief gezin dat veel tijd wil besteden aan verzorging, socialisatie, training en beweging!

Is de Duitse Herder je eerste hond? Lees hier meer.

Beslis of je een mannetje of vrouwtje wilt

Elk geslacht heeft zijn eigen unieke kenmerken, die van invloed zijn op hoe ze met je zullen leven en groeien.

Deze beslissing gaat vooral om voorkeur. Met de juiste opvoeding en training zijn beide geslachten een loyaal gezinslid en goed met kinderen.

Kenmerken mannelijke Duitse Herder

  • Mannetjes zijn vaak groter en sterker.
  • Mannetjes kunnen uitgroeien tot meer dominante honden, dus een consequent en overtuigend baasje is nodig
  • Tijdens de puberteit beïnvloedt seksuele volwassenheid het gedrag van reutjes

Kenmerken vrouwelijke Duitse Herder

  • Teefjes zijn meestal kleiner en minder dominant (wat misschien beter is voor beginners)
  • Niet-gesteriliseerde vrouwtjes worden elke 6 maanden loops. Teefjes moeten daarom regelmatig gecontroleerd om te voorkomen dat ze zwanger worden.
  • Een niet gesteriliseerd vrouwtje kan ook lastig gevallen worden door reuen tijdens wandelingen.

Lees verder: Duitse Herder reu of teef?

Kies een vachtlengte en kleur

Nadat je het geslacht hebt bepaald, moet je nadenken over de lengte en kleur van de vacht die je wilt.

Bepaalde fokkers hebben alleen Duitse Herders in een bepaalde vachtlengte en kleur. Het is daarom dus goed om al te weten wat je wilt voordat je contact op gaat nemen met fokkers.

De Duitse Herder kent drie erkende vachtsoorten, namelijk: de dubbele vacht, de pluche vacht en de kortharige en de langharige vacht. Duitse Herders zijn er in veel verschillende kleuren, waaronder wit, wolfsgrauw, zwart met bruin en grijs.

Daarnaast kennen we ook nog de Oud Duitse Herder en is er een verschil tussen de werklijn en showlijn.

Waar koop ik een Duitse Herder pup?

De beste plek om een Duitse Herder puppy te kopen is bij een erkende fokker. Door jouw Duitse Herder pup bij een keurfokker te kopen ben je er in ieder geval zeker van dat goed gezorgd wordt voor de honden. Op de website van de Vereniging Duitse Herders vind je een lijst met keurfokkers.

Mijn belangrijkste advies is: vermijd Marktplaats (en foute fokkers) en focus je op fokkers waar de pups in huiselijke kring bij hun moeder opgroeien.

Hier vind je meer informatie over Duitse Herder fokkers.

Check de gezondheid

Grote hondenrassen hebben kans op een aantal gewrichtsaandoeningen. Deze kunnen erfelijk zijn, maar dit hoeft niet. Zo ook de Duitse Herder, die aanleg heeft om heupdysplasie te krijgen.

Duitse herder pup kopen met stamboom

Je kunt er ook nog voor kiezen om een Duitse Herder met stamboom te kopen. Bij een hond met stamboom heb je nog nét wat meer zekerheid over de achtergrond en afkomst van de hond. Het nadeel is dat ze wat duurder zijn. Daarnaast zijn er vaak lange wachtlijsten.

Hoe veel kost een Duitse Herder puppy?

Een Duitse Herder pup kost normaliter tussen de € 800,- en € 1.200,-. Echter lopen de prijzen de laatste tijd enorm op door de grote vraag. Lees hier verder over Duitse Herder prijzen.