Duitse Herder » Duitse herder puppy kopen » Duitse Herder prijs

Duitse Herder prijs

Overweeg je om een Duitse Herder pup aan te schaffen? Duitse Herders zijn prachtige en intelligente honden, die perfect zijn voor het gezin, beveiliging, politie en zelfs als gezelschapshond. Maar hoeveel zul je moeten uitgeven om zo’n knuffelig beestje in huis te halen? Laten we eens kijken naar de Duitse Herder prijs en alles wat daarmee samenhangt.

Duitse herder prijs

Wat kost een Duitse Herder?

De Duitse Herder prijs varieert, maar over het algemeen kun je verwachten om tussen de €1.000 en €2.000 uit te geven voor een pup zonder stamboom en tussen de €1.500 en €3.000 voor een pup met stamboom. Maar, de prijs hangt af van verschillende factoren, die we hieronder bespreken.

Wat bepaalt de prijs van een Duitse Herder?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een Duitse Herder pup bepalen. Deze factoren omvatten de populariteit van het ras, de ervaring en reputatie van de fokker, en het land waarin je woont. Bovendien kun je verwachten dat de prijs van een pup varieert tussen verschillende kleuren, afstamming en geslacht. Hier lees je meer over Duitse Herder soorten.

Met of zonder stamboom?

Een andere factor die de Duitse Herder prijs beïnvloedt, is of de pup een stamboom heeft of niet. Een pup met een stamboom zal duurder zijn dan een pup zonder stamboom, aangezien stamboomhonden zijn geregistreerd bij een erkende hondenvereniging en zijn onderworpen aan strengere eisen en inspecties. Een pup zonder stamboom is nog steeds een geweldige hond, maar als je de pup wilt fokken of wilt meedoen aan hondenshows, heb je een pup met een stamboom nodig.

Is de Duitse Herder een dure Hond?

De Duitse Herder is geen goedkope hond, maar ook niet de duurste. Dit komt doordat het een populair ras is en het veel gefokt wordt. Maar omdat daar ook veel vraag tegenover staat zijn het geen goedkope honden. Het hangt er echt vanaf waar je de pup koopt en wat voor soort pup je koopt.

Aan wat voor kosten moet je nog meer denken?

Naast de aankoopkosten van de pup zijn er nog veel andere kosten waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Hondenbench
 • Hondenvoer
 • Hondenbed
 • Hondenmand
 • Hondentuig
 • Speelgoed

Al deze kosten zijn eenmalig, maar daar stopt het niet mee. Zodra je een hond hebt aangeschaft blijven er kosten terugkomen:

 • Hondenvoer
 • Hondentraining
 • Hondenverzekering
 • Dierenartsbezoeken

Zoals je ziet, zijn er veel kosten die bij het hebben van een Duitse Herder komen kijken. Als je van plan bent om een Duitse Herder pup aan te schaffen, is het belangrijk om deze kosten in overweging te nemen voordat je de stap zet. Het is altijd beter om goed voorbereid te zijn, zodat je er zeker van kunt zijn dat je in staat bent om voor je hond te zorgen op een verantwoorde manier.

Puppycursus

Een Duitse Herder wordt ongeveer 12 jaar oud, en het is fijn als hij deze tijd in gezondheid door kan brengen. Het is een hond die veel beweging nodig heeft en zich aanhankelijk opstelt naar zijn baas. Hij beschermt het gezin. Hoe jij hier het beste mee om kunt gaan, leer je tijdens een puppycursus. Er zijn verschillende cursussen:

 • Puppycursus: tijdens deze cursus socialiseer je de Duitse Herder en leer je een goede, gezonde relatie met hem opbouwen. Kosten: €150,-.
 • Gehoorzaamheidstraining: deze cursus gaat wat verder dan de basis puppycursus. Hierin leer je het gedrag van je hond finetunen. Een gehoorzaamheidstraining kost ongeveer €150,-.
 • Gedragstherapie: kan noodzakelijk zijn als de hond ongewenst gedrag vertoont. Een intakegesprek kost dan ongeveer €150,- en daarna wordt er ongeveer €75,- per uur gerekend.

Dierenarts en medische kosten

Een Duitse Herder moet een aantal keer naar de dierenarts. In eerste instantie vooral voor inentingen en controle van de groei, als de hond 9 en 12 weken oud is. Daarnaast wordt de hond regelmatig ontwormd. Een Duitse Herder heeft helaas een zeer groot risico op erfelijke aandoeningen, vooral elleboog- en heupdysplasie. Hieronder vind je een overzicht van de (gemiddelde) kosten voor een bezoek aan de dierenarts:

 • Inentingen, chip en hondenpaspoort: €50,-
 • Castratie en sterilisatie, respectievelijk €175,- en €350,-
 • Röntgenfoto’s (controle elleboog- en heupdysplasie): €250,-

Mocht de Duitse Herder toch geopereerd moeten worden aan bijvoorbeeld heupdysplasie, dan ben je ongeveer €3.000,- kwijt. Deze kosten moeten door jouzelf betaald worden. Om jezelf te verzekeren voor dit soort kosten, kun je een huisdierenverzekering afsluiten. In dat geval betaal je maandelijks een premie voor deze verzekering, maar dan worden de dierenartskosten wel (deels) vergoed.

De Duitse Herder is een fantastische hond en een geweldige metgezel voor iedereen die op zoek is naar liefde en bescherming. Maar, voordat je de stap zet om een Duitse Herder pup aan te schaffen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten die ermee gepaard gaan. Ik hoop dat deze informatie over de Duitse Herder prijs je helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing.