Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Duitse Herder blaffen voorkomen en stoppen

Duitse Herder blaffen voorkomen en stoppen

Blaffen is een veelvoorkomend probleem, niet alleen bij Duitse Herders. In dit artikel lees je de meest voorkomende oorzaken van blaffen en krijg je tips om het blaffen af te leren.

Duitse Herder blaft veel

Hieronder vind je de meest voorkomende redenen van het blaffen van honden:

  • Waarschuwing: in sommige gevallen wil de hond jou door middel van blaffen waarschuwen. In dat geval heeft hij vaak iets vreemds gezien of gehoord.
  • Verdedigen: als een hond bang is, dan reageert hij vaak door te blaffen. Hierdoor hoopt hij ervoor te zorgen dat hetgeen wat hij niet leuk vindt, weggaat.
  • Aandacht: de hond wil aandacht en blaft ter begroeting.
  • Enthousiasme: honden blaffen vaak tijdens het spelen of op momenten dat ze ergens heel enthousiast en uitgelaten over zijn.
  • Frustratie: de Duitse Herder kan ook gaan blaffen omdat hij in de war is.
  • Verveling: in dat geval gaat de Duitse Herder blaffen om zichzelf te vermaken.

Duitse Herder blaffen afleren

Het kan zijn dat de Duitse Herder blaft naar andere honden. Het is in ieder geval erg belangrijk om de oorzaak van het blaffen te achterhalen. Zo kun je de oorzaak van het probleem aanpakken, in plaats van de symptomen (het blaffen) van het probleem te bestrijden (door middel van straffen op het moment dat de hond blaft). Bronbestrijding is veel effectiever dan symptoombestrijding. Wees daarom voorzichtig met ‘snelle’ oplossingen.


Wil jij een gezonde, gelukkige en gehoorzame Duitse Herder?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je om je Duitse Herder met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Duitse Herder. Guus Jansen, de schrijver, heeft vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden en specifiek Duitse Herders.

In het eBook worden onderwerpen behandeld zoals blaffen, opspringen, trekken aan de lijn en veel meer. En het mooiste is, je mag het boek 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Zelfbelonend

Blaffen is voor honden vaak zelfbelonend. Het negeren van blaffen werkt daardoor meestal niet. Probeer de oorzaak van het blaffen weg te nemen. Het kan zijn dat de hond begint met blaffen als jij in de richting van zijn voerbak loopt. Blijf in dat geval stil staan, of loop zelfs terug. Als de hond vervolgens stopt met blaffen, kun je weer verder lopen. Blijf dit consequent toepassen tot het blaffen stopt. Hier heb je soms een behoorlijk lange adem voor nodig.

Blaffen op andere momenten ook voorkomen

Let erop dat je tijdens het trainen ook ongewenst blaffen op andere momenten probeert te voorkomen. Als je hond altijd blaft als hij in de tuin is, laat hem dan voorlopig niet alleen in de tuin. Je zult merken dat het blaffen echt ophoudt (of minder wordt) als je de oorzaak van het blaffen wegneemt. Lukt het niet om de oorzaak van Duitse Herder pup blaffen te achterhalen, dan kun je er ook voor kiezen om een gedragstherapeut in te schakelen.