Duitse Herder » Duitse Herder benodigdheden » Bench voor een Duitse Herder kiezen

Bench voor een Duitse Herder kiezen

Als je een Duitse Herder gaat kopen, heb je een bench nodig. De bench vormt namelijk een belangrijk deel van de opvoeding, onder andere bij het zindelijk maken, slapen en alleen thuis laten.

Duitse Herder Bench tips

Welke maat bench heb je voor een Duitse Herder nodig?

Qua grootte en gewicht verschilt een Duitse herder pup nogal van een volwassen Duitse Herder, en dus verschilt het welke maat bench je nodig hebt. Voor een volwassen Duitse herder kun je een hoogte van 107-125 centimeter hoogte aanhouden (XL of XXL), zoals deze XL bench voor Duitse Herders. Als je van plan bent de bench alleen tijdens de puppyperiode te gebruiken kun je ook kiezen voor een iets kleinere bench, van 92 cm hoogte (L), zoals deze bench. Als je de bench langer wilt blijven gebruiken kun je ook kiezen voor een grotere en tijdens de eerste maanden een tussenschot plaatsen.

Waarom is de maat van de bench belangrijk?

De maat van de bench is belangrijk omdat als deze te groot is de pup een hoekje van de bench aanwijst om zijn behoefte te doen. Bij een bench die kleiner is en de goede maat heeft zal die niet zo snel gebeuren omdat hij het dan ziet als een slaapplek.

Wat is het nut van een bench?

Vaak vervult de bench tijdens de opvoeding van pups een belangrijke taak. Terwijl veel mensen het zien als ‘opgesloten zitten’, vinden sommige honden het van fijn om een eigen afgesloten plaatsje te hebben. Het geeft een gevoel van veiligheid en verminderd angst.

Je gebruikt de bench om toegang tot het huis te beperken totdat hij alle huisregels leert – zoals waar hij wel en niet op mag kauwen en waar hij wel en niet kan plassen en poepen.

Een bench is ook een veilige manier om je hond in de auto te vervoeren. Als je je hond goed traint met de bench, zal hij het als zijn veilige plek beschouwen en zal hij er graag tijd doorbrengen als dat nodig is.

Wat tips voor de benchtraining

Om benchtraining tot een succes te maken wil je zoveel mogelijk positieve ervaringen creëren, en er zo snel mogelijk mee beginnen. Benchtraining is makkelijker met een puppy dan bij een volwassen Duitse Herder.

  • Laat je puppy al vanaf de eerste nacht in de bench slapen en haal andere slaapplekken zoals manden of hondenkussens nog even weg
  • Je kunt ervoor kiezen de eerste nachten de bench in je slaapkamer te zetten en hem daarna steeds verder weg te zetten, afhankelijk van hoe de pup reageert
  • Zorg voor de juiste maat bench
  • Leg een paar speeltjes in de bench
  • Houd de bench zoveel mogelijk op dezelfde plek staan
  • Bouw de periodes in de bench heel rustig op, laat hem er niet uren in zitten.
  • Laat je pup uit de bench bij goed gedrag en beloon hem met een snoepje. Probeer slecht gedrag zoals blaffen te negeren.