Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Duitse Herder zindelijk maken

Duitse Herder zindelijk maken

Het is fijn als je Duitse Herder snel zindelijk is. Het kan best veel tijd en energie kosten om een hond te leren dat hij niet in huis moet plassen. Hoe veel tijd dit kost verschilt per hond, maar als baasje heb je hier ook invloed op.

Duitse herder zindelijk maken

Piepende puppy

Het is even wennen met een puppy in huis, vooral ’s nachts. Het is een hele omschakeling voor de hond, van geborgenheid en broertjes en zusjes naar een hele nieuwe omgeving. Het kan zijn dat de hond de eerste nachten onrustig is en gaat piepen. Je kunt de overgang makkelijker maken door de hond ’s nachts mee te nemen naar boven. Laat de Duitse Herder dan slapen in de bench naast je bed.

Ga de eerste nachten sowieso naar buiten als je pup piept. Je ervaart snel of dit is om te gaan plassen of dat het een vraag om aandacht is. Als de hond doorgaat met piepen na het plassen, negeer dit dan. Zo leer je dit gedrag snel af.

Duitse Herder zindelijkheidstraining

Let goed op de pup als hij overdag rondloopt. De kans is groot dat hij een hoekje op zoekt om zichzelf te ontlasten. Een puppy gaat vaak zenuwachtig heen en weer lopen of rondscharrelen als hij moet poepen. Als je dit signaleert, breng hem dan snel naar buiten, waar hij dit wel mag doen.

Probeer sowieso na elke activiteit (eten, trainen, spelen) naar buiten te gaan. Ook na het drinken moet de Duitse Herder plassen, meestal 5-10 minuten nadien. Poepen doet de pup in het begin vaak kort voor of na het eten.

Je kunt ervoor kiezen om de hond te leren zich op commando te ontlasten. De momenten dat hij moet plassen of poepen zijn redelijk voorspelbaar (nadat hij uit de bench komt) en na een activiteit. Hier kun je gebruik van maken door meteen met commando’s te werken als de hond zich ontlast.

De bench en zindelijkheidstraining

Een bench is het perfecte hulpmiddel om jouw Duitse Herder zindelijk te maken. Lees hier meer over een goede bench voor een Duitse Herder.

Een bench helpt bij zindelijkheidstraining omdat een hond zijn slaapplek niet zo snel vies zal maken. Daarnaast voorkom je ermee dat jouw Duitse Herder de boel afbreekt als je even wegmoet. Het is puur een handig hulpmiddel, zodra het niet meer nodig is kun je ook gewoon afstappen van de bench.

Bij de hondenwinkel van Bol.com koop je een sterke hondenbench voor een Duitse Herder.

Dezelfde plek

Als je bezig bent met de Duitse Herder zindelijk maken, laat hem dan op dezelfde plek uit. De hond raakt aan de plek gewend en kan rustig plassen, terwijl hij op een nieuw plekje waarschijnlijk meer bezig is met ontdekken en het plassen en poepen vergeet.

Geduld

Het kost wat geduld om je Duitse Herder zindelijk maken, maar uiteindelijk gaat hij het begrijpen en kan je hem zelfs leren om op commando te plassen of poepen. Bovenstaande tips gaan je helpen om je Duitse Herder zo snel en efficiënt mogelijk zindelijk te krijgen.