Duitse Herder » Duitse Herder benodigdheden » Duitse Herder halsband

Duitse Herder halsband

Om de beste halsband Duitse Herder pup of volwassen hond te vinden moet je een aantal factoren in overweging nemen. Alles begint bij het doel van de halsband, maar de sluiting, breedte, het materiaal en de maat van de Duitse Herder halsband zijn ook belangrijk.

Duitse Herder halsband

Doel halsband Duitse Herder pup

Het meest belangrijke is de reden waarom je een halsband gaat gebruiken. De meest voorkomende reden is het veilig aanlijnen en wandelen met de hond. Daarnaast wordt een halsband ook vaak gedragen om met de hond te kunnen trainen.

Als de Duitse Herder veel trekt en je hem moeilijk houdt, dan kun je een correctiehalsband nemen (zoals een Gentle Leader). Hierbij moet je goed opletten of je de hond niet bezeert of verwondt. ’s Avonds is een halsband Duitse Herder pup met verlichting (of reflecterende strepen) weer erg handig.

Maat Duitse Herder halsband

Voor de veiligheid en het comfort van de hond is de maat van de halsband van groot belang. Meet hiervoor de halsomtrek op het breedste punt. Vaak worden er geen minimale en maximale maat aangegeven door fabrikanten. De halsband moet strak genoeg kunnen, zodat er nog net twee vingers bij passen. De Duitse Herder moet niet zelf uit de halsband kunnen.

Materiaal halsband

Er zijn allerlei soorten halsbanden, gemaakt van verschillende materialen. De meeste halsbanden zijn van nylon of polyester. Dit is een synthetisch materiaal dat sterk is en lang meegaat. Dit zijn vaak de wat goedkopere halsbanden. Een bijkomend voordeel is dat ze snel droog zijn.

Ook zijn er veel stoffen halsbanden, zoals een zacht stofje of denim. Een zachte halsband Duitse Herder pup is ideaal als de hond een gevoelige huid heeft. De leren halsbanden zijn vaak wat duurder. Leer gaat ook lang mee, maar het mag niet uitdrogen. Als de leren halsband nat is, dan moet je deze uit de zon laten drogen. Doe dit ook niet op de verwarming.

Sluiting en breedte

De sluiting zorgt voor het gebruiksgemak van de halsband. Een klikgesp is eenvoudig aan en af te doen. De breedte zorgt vooral voor comfort van de hond en bepaalt in hoeverre de nek belast wordt. Een brede halsband zorgt voor een betere drukverdeling maar een te brede halsband zit niet fijn.

Duitse Herder halsband

Neem bovenstaande factoren mee in overweging als je een halsband aanschaft voor je Duitse Herder. Naast dat de halsband lekker moet zitten, is ook de maat van groot belang.