Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Duitse Herder alleen thuis laten

Duitse Herder alleen thuis laten

Een Duitse Herder is echt een gezelschapsdier. Je kunt een Duitse Herder alleen thuis laten, maar ze zijn het liefst in de buurt van hun baasje. Houd dit in het achterhoofd als je een Duitse Herder alleen thuis laat. Als je van plan bent om de hond af en toe even alleen thuis te laten, dan is het verstandig om dit goed te introduceren en begeleiden. Hieronder vind je een aantal tips om dit deel van de opvoeding in goede banen te leiden.

Duitse Herder alleen thuis laten

Bench

In het begin kun je de Duitse Herder alleen thuis laten in de bench. Een volwassen Herder moet goed in de bench passen, de bench moet groot genoeg zijn. Laat de hond eerst aan de bench wennen. Dit kun je doen door de Duitse Herder na het uitlaten een minuut of 10 in de bench te laten terwijl je zelf in huis blijft en wat rondloopt. Geef hem geen aandacht als hij gaat blaffen. Je laat de hond weer uit de bench als hij gestopt is met blaffen, zodat je het gewenste gedrag beloont. Dit kun je meerdere keren per dag doen zodat het een ritueel wordt voor de hond.

Duitse Herder alleen thuis laten

Als de bench routine is geworden voor de Duitse Herder, dan kun je verder gaan met stap 2: de hond een kwartiertje alleen thuis laten in de bench. Doe dit ook weer na het uitlaten, als de hond moe is en gegeten heeft. Ook dit kun je dagelijks herhalen zodat de hond eraan went.

Gaat dit goed, dan is het tijd voor stap 3: het opbouwen van de afwezige tijd. Van 15 minuten ga je richting een half uur, waarna je het snel kunt opbouwen tot 2-3 uur.

Los in huis

Als bovenstaande stappen goed gaan, dan kun je doorgaan met stap 4. Laat de deur van de bench open als je weggaat. Zorg er wel voor dat het huis vrij is van verleidingen voor de hond. Je kunt ervoor kiezen om de hond een speeltje of bot te geven. Ga niet te lang weg, 15-30 minuten is voldoende voor een eerste keer.

Tot slot bouw je jouw afwezigheid weer op dezelfde manier op als bij stap 3. Het is fijn als je Duitse Herder alleen thuis los kan bewegen door het huis. De bench kun je later vervangen door een hondenkleed.

Tijd investeren

Zoals je hierboven hebt gelezen, kost het wat tijd en energie om je hond te laten wennen aan jouw afwezigheid. Dit is een investering die je maakt voor de rest van het leven van de hond. Het is een fijne gedachte om je Duitse Herder met een gerust hart achter te kunnen laten thuis, als jij even weg moet.