Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Wandelen met een Duitse Herder

Wandelen met een Duitse Herder

Het is natuurlijk logisch dat een Duitse Herder pup minder lang kan wandelen van een volwassen hond. Maar hoe lang kun je jouw Duitse Herder uitlaten? En hoe lang mag een Duitse Herder pup wandelen? Je leest het in dit artikel.

Duitse herder wandeling

Duitse Herder uitlaten

Er is een richtlijn voor het uitlaten van je Duitse Herder pup: per levensmaand mag je 10 minuten wandelen. Als je een pup van 2 maanden oud hebt, mag je dus ongeveer 20 minuten met hem wandelen. Niet alle pups zijn hetzelfde, het kan dus voor komen dat 20 minuten voor jouw pup teveel is. Verlaag het dan naar 7 of zelfs 5 minuten per maand.

Deze langere wandelingen doe je maximaal 2-3 keer per dag. Als je het vaker doet zal de pup in zijn eerste maanden uitgeput raken. Let tijdens het wandelen goed op het gedrag van je puppy. Als hij vaak gaat zitten of hijgen, dan is het tijd om te stoppen en hem te laten uitrusten.


Wil jij een gezonde, gelukkige en gehoorzame Duitse Herder?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je om je Duitse Herder met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Duitse Herder. Guus Jansen, de schrijver, heeft vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden en specifiek Duitse Herders.

In het eBook worden onderwerpen behandeld zoals blaffen, opspringen, trekken aan de lijn en veel meer. En het mooiste is, je mag het boek 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Spelen

Voor het spelen met je pup houdt je 5 minuten per levensmaand aan. Laat de puppy geen onverwachte bewegingen maken en speel niet te ruw. Laat je hond dus niet achter een bal of stok aanrennen, dit is slecht voor de botten structuur. Deze groeit in de eerste levensmaanden heel snel.

Wandelen met een Volwassen Duitse Herder

Een volwassen Duitse Herder moet 3-4 keer uitgelaten worden. Bewegen is echter wat anders dan uitlaten. Tijdens het uitlaten snuffelt de hond rustig naast je en doet hij zijn behoefte. Om de spieren en conditie van de hond op peil te houden moet je hond dagelijks een half uur los rennen. In plaats van los rennen kun je ook een uur gaan wandelen. Dit is echt een belangrijk onderdeel van de opvoeding en een must voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid van de hond. Hierdoor komt de hond meer in balans en zal hij rustiger zijn. Mentale uitdaging is voor de hond dagelijks een kwartier trainen. Geef hem een zoekopdracht of combineer het met uitlaten of een lichamelijke uitdaging.

In plaats van wandelen kun je ook met de hond gaan fietsen. Dit mag je doen vanaf het moment dat je Duitse Herder 1 jaar oud is. Bouw het fietsen wel op om overbelasting van de spieren en botten te voorkomen. Ga ook niet fietsen als het heel warm is buiten. De hond raakt dan oververhit.

Kenmerken van de Duitse Herder die van invloed zijn op het wandelen

De Duitse Herder is een hond met een uniek karakter en enkele specifieke eigenschappen die van invloed zijn op het wandelen. Hieronder staan enkele van deze kenmerken:

  • Energieke en actieve hond: Duitse Herders hebben veel energie en hebben regelmatig beweging nodig. Wandelen met uw Duitse Herder kan daarom helpen om hun energie kwijt te raken en hun geest te stimuleren.
  • Sterke werkdrive en behoefte om te bewegen: Duitse Herders zijn gefokt als werkhonden en hebben een sterke werkdrive en behoefte om te bewegen. Wandelen met uw Duitse Herder kan daarom helpen om ze tevreden en gelukkig te houden.
  • Hoog gehalte aan intelligentie en leervermogen: Duitse Herders zijn zeer intelligent en hebben een hoog leervermogen. Dit betekent dat wandelen met uw Duitse Herder een kans biedt om nieuwe commando’s te leren en te trainen.
  • Sociaal en toegewijd aan hun eigenaar: Duitse Herders zijn sociale honden die zich sterk hechten aan hun eigenaar. Wandelen met uw Duitse Herder biedt daarom een kans om te bonden en hun loyaliteit te versterken.

Tips en adviezen voor het wandelen met een Duitse Herder

Wandelen met een Duitse Herder kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, maar met de juiste aanpak kan het een geweldige ervaring zijn. Hieronder staan enkele tips en adviezen voor het wandelen met uw Duitse Herder:

Voldoende beweging en mentale stimulatie

Zorg ervoor dat uw Duitse Herder voldoende beweging krijgt en mentaal wordt gestimuleerd. Wandelen is een uitstekende manier om aan deze behoeften te voldoen, maar het kan ook helpen om ze uit te dagen met speelgoed of spelletjes.

Training en socialisatie

Train uw Duitse Herder en zorg ervoor dat hij of zij goed gesocialiseerd is. Dit zal hen helpen om beter te luisteren en om zich comfortabel te voelen in verschillende situaties.

Gebruik van hulpmiddelen

Gebruik een geschikte riem en harnas om uw Duitse Herder veilig te houden tijdens het wandelen. Het gebruik van een harnas kan helpen om hun nek te beschermen en om meer controle te hebben over uw hond tijdens het wandelen.

De eerste keer loslaten

Het loslaten van uw Duitse Herder kan een spannende en zenuwslopende ervaring zijn, vooral als het de eerste keer is. Een goede tip is om uw hond geleidelijk te laten wennen aan het loslopen door hem of haar te trainen in een omheind gebied voordat u ze los laat in een open gebied. Begin met korte periodes van loslaten en houd uw hond nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat hij of zij veilig blijft en niet wegrent. Beloon uw hond met positieve versterking voor het luisteren en terugkomen wanneer u roept. Vergeet niet dat het loslaten van uw hond een proces is en dat het tijd kan kosten om uw hond volledig te vertrouwen en te laten genieten van zijn of haar vrijheid.

Geschikte wandellocaties en activiteiten

Kies geschikte wandellocaties en activiteiten voor uw Duitse Herder. Wandelen in het bos, langs het strand of door een park zijn geweldige opties. Ook zijn activiteiten zoals frisbee of agility geschikt voor Duitse Herders.

Mogelijke valkuilen en uitdagingen

Er zijn enkele uitdagingen die u kunt tegenkomen tijdens het wandelen met uw Duitse Herder. Overprikkeling, afleiding door andere honden en dieren, en trekken aan de riem zijn enkele van deze valkuilen. Zorg ervoor dat u geduldig en consequent bent tijdens het trainen om deze valkuilen te vermijden.

Gezondheid en veiligheid tijdens het wandelen met een Duitse Herder

Het is belangrijk om te zorgen voor de gezondheid en veiligheid van uw Duitse Herder tijdens het wandelen. Houd rekening met het weer en zorg ervoor dat uw hond gehydrateerd blijft. Bescherm uw hond tegen teken en andere parasieten. Verkeersveiligheid is ook belangrijk, dus zorg ervoor dat uw hond goed is opgeleid en gehoorzaam is.