Duitse Herder » Duitse Herder pup opvoeden » Wandelen met een Duitse Herder

Wandelen met een Duitse Herder

Het is natuurlijk logisch dat een Duitse Herder pup minder lang kan wandelen van een volwassen hond. Maar hoe lang kun je jouw Duitse Herder uitlaten? En hoe lang mag een Duitse Herder pup wandelen? Je leest het in dit artikel.

Duitse herder wandeling

Duitse Herder uitlaten

Er is een richtlijn voor het uitlaten van je Duitse Herder pup: per levensmaand mag je 10 minuten wandelen. Als je een pup van 2 maanden oud hebt, mag je dus ongeveer 20 minuten met hem wandelen. Niet alle pups zijn hetzelfde, het kan dus voor komen dat 20 minuten voor jouw pup teveel is. Verlaag het dan naar 7 of zelfs 5 minuten per maand.

Deze langere wandelingen doe je maximaal 2-3 keer per dag. Als je het vaker doet zal de pup in zijn eerste maanden uitgeput raken. Let tijdens het wandelen goed op het gedrag van je puppy. Als hij vaak gaat zitten of hijgen, dan is het tijd om te stoppen en hem te laten uitrusten.


Wil jij een gezonde, gelukkige en gehoorzame Duitse Herder?

Het eBook “Het Duitse Herder Handboek” helpt je om je Duitse Herder met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Duitse Herder. Guus Jansen, de schrijver, heeft vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden en specifiek Duitse Herders.

In het eBook worden onderwerpen behandeld zoals blaffen, opspringen, trekken aan de lijn en veel meer. En het mooiste is, je mag het boek 60 dagen risicovrij uitproberen!

Klik hier en bekijk het eBook op Duitseherdersinfo.nl >>


Spelen

Voor het spelen met je pup houdt je 5 minuten per levensmaand aan. Laat de puppy geen onverwachte bewegingen maken en speel niet te ruw. Laat je hond dus niet achter een bal of stok aanrennen, dit is slecht voor de botten structuur. Deze groeit in de eerste levensmaanden heel snel.

Wandelen met een Volwassen Duitse Herder

Een volwassen Duitse Herder moet 3-4 keer uitgelaten worden. Bewegen is echter wat anders dan uitlaten. Tijdens het uitlaten snuffelt de hond rustig naast je en doet hij zijn behoefte. Om de spieren en conditie van de hond op peil te houden moet je hond dagelijks een half uur los rennen. In plaats van los rennen kun je ook een uur gaan wandelen. Dit is echt een belangrijk onderdeel van de opvoeding en een must voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid van de hond. Hierdoor komt de hond meer in balans en zal hij rustiger zijn. Mentale uitdaging is voor de hond dagelijks een kwartier trainen. Geef hem een zoekopdracht of combineer het met uitlaten of een lichamelijke uitdaging.

In plaats van wandelen kun je ook met de hond gaan fietsen. Dit mag je doen vanaf het moment dat je Duitse Herder 1 jaar oud is. Bouw het fietsen wel op om overbelasting van de spieren en botten te voorkomen. Ga ook niet fietsen als het heel warm is buiten. De hond raakt dan oververhit.