Duitse Herder voer

Om een Duitse Herder een gezond leven te laten leiden, moet je hem de juiste hoeveelheid voer geven. Daarnaast moet het voer de goede voedingsstoffen bevatten.

Duitse herder voer

Beste voer voor Duitse Herder pup

Het puppyvoer moet aangepast worden op individuele behoeften, zodat de puppy’s niet te snel groeien. Daarnaast moet het voer een gematigde energie-inhoud hebben. Door de groei van een hond bij te houden kun je ervoor zorgen dat de hond niet te snel op zijn ‘eindgewicht’ is. De ledematen kunnen verkeerd gepositioneerd worden als de Duitse Herder teveel voer krijgt. Duitse Herders zijn gevoelig voor aandoeningen aan de gewrichten dus het is verstandig om dit goed te monitoren. 

Duitse Herder brokken voor puppy’s moeten vooral spoorelementen, mineralen, vitaminen, fosfor en calcium bevatten. Duitse Herder pup hoeveel eten is afhankelijk van het huidige gewicht van de puppy en wordt op basis van het gewicht van de ouder van hetzelfde geslacht bepaald. Ook de hoeveelheid activiteiten die de hond onderneemt heeft invloed op de hoeveelheid brokken die de pup zou moeten krijgen.

Hoeveelheid voer pup

Zoals hierboven al beschreven staat, is de hoeveelheid voer van een Duitse Herder pup afhankelijk van een aantal factoren. Een vergelijking: een pup van 10 kg met als eindgewicht 30 kg moet ongeveer 370 gram brokken krijgen op een dag. Voor een hond van 20 kg (met als eindgewicht 30 kg) is dit 470 gram.

Duitse Herder voeding hoeveelheid

Het doel waarvoor de Duitse Herder gehouden wordt heeft veel invloed op de voedingsbehoeften van deze hond. Als de viervoeter veel moet werken (bijvoorbeeld als politie-, speur- of reddingshond) dan heeft de hond meer Duitse Herder brokken nodig dan een gezinshond. Daarnaast heeft elke hond individuele eigenschappen, en dus specifieke vereisten.

Duitse Herders zijn vaak erfelijk belast met een grotere kans op heup- en elleboogdysplasie. Hierdoor is het erg belangrijk om overgewicht bij dit hondenras te voorkomen. De hoeveelheid voer heeft hier een grote invloed op. 

Beste voer volwassen Duitse Herder

Als de volwassen leeftijd en gewicht bereikt zijn, dan moet het dieet van de hond omgezet worden in een dieet voor volwassen honden. Bij het kiezen van Duitse Herder brokken moet rekening gehouden worden met de mate van activiteit. Actieve en sportieve honden hebben meer koolhydraten nodig, bij minder actieve honden zorgen de koolhydraten juist voor overgewicht.

Traktaties

Naast Duitse Herder voer krijgt de hond vaak ook beloningen tijdens trainingen. Goed gedrag moet bij honden beloond worden om ervoor te zorgen dat ze dit gedrag blijven uitvoeren. Houd er rekening mee dat ook deze koekjes en dergelijke meetellen bij de dagelijkse calorie-inname van een hond.